Evde elma kurusu nasıl yapılır?
Elmaları yıkayın, kabuklu veya kabuksuz olarak ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Elmaları çok ince dilimler halinde kestikten sonra fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üst üste gelmeyecek şekilde aralarında biraz boşluk bırakarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 100 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Elma nasıl kurutulur nefis yemek tarifleri?
Elmaları incecik dilimleyin. (Ben bir gıda dilimleyici kullandım.) Parchment kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine koyun, üzerine tarçın serpin ve 30 dakika pişirin. Dilimlerim çok ince olduğu için elmalarım 30 dakikada kurudu. Pişirme süresi dilimlerin kalınlığına bağlı olarak değişebilir.
Elma kuruturken kararmaması için ne yapmalı?
Elmaların kararmasını önlemek için en çok limon suyu önerilir. Limon suyunu sade suyun üzerine sıkmak ve elmaları bu suda kısa bir süre bekletmek elmaların kararmasını önleyecektir. Limon suyu asitlendirdiği için elmanın pH’ını düşürür ve oksidasyon reaksiyonunu tersine çevirir.
Kurutulmuş elma neye iyi gelir?
Yüksek lif ve antioksidanlar kalp sağlığını destekler. Lif kötü LDL kolesterolü düşürmeye yardımcı olurken antioksidanlar kalp hastalığı riskini azaltır. Kurutulmuş elmalar enerji yoğunluğu düşük ve lif açısından yüksektir ve tokluk hissini artırarak aşırı yeme isteğini azaltır.
Elma güneşte mi kurutulur gölgede mi?
Gerekirse halkaları ikiye bölebilirsiniz. Daha sonra balkona veya doğrudan güneş ışığı alan bir yere bir masa koyun ve üzerini bir masa örtüsüyle örtün. Dilimlenmiş elmaları aralarında biraz boşluk kalacak şekilde dizin. Elmalar yaklaşık 6-7 günde kuruyacaktır.
Kurutulmuş elma hoşafı nasıl yapılır?
Kurutulmuş elma kompostosu nasıl hazırlanır: Kurutulmuş elma püresini ve üzümleri iyice yıkayın, suya koyun ve bir gece bekletin. Daha sonra bir tencereye koyun ve içindeki suyla yaklaşık 40 dakika kaynatın. Toz şekeri ekledikten sonra kısa bir süre kaynatın ve ardından ocaktan alın. Soğuk olarak servis edin.
Elma kurusu güneste nasıl yapılır?
Elmaları yıkayın ve kurutmak istediğiniz şekilde kesin. Çekirdeklerini çıkardığınız kısımları bıçak yardımıyla ayırın ve güneşli bir yerde kurumaya bırakın. Sıraya dizebilir veya bir tepsiye koyup kurumaya bırakabilirsiniz.
Elma kurusu ne zaman yapılır?
Kurutulmuş elma, ekim ayında dalından taze, doğal elmaları kurutarak elde ettiğimiz lezzetli bir kuru meyve türüdür.
Kurutulmuş elma nasıl tüketilir?
Kurutulmuş elma nasıl yenir? Kurutulmuş elmalar sade olarak veya tarçın serpilerek yenebilir. Bitki çayları, kompostolar, kekler ve kurabiye tarifleriyle çok iyi giden kurutulmuş meyveler, kullanıldığı her yerde aromasıyla etkiler.
Limon sürülen elma neden kararmaz?
Kahverengileşmeyi yavaşlatmanın bir diğer yöntemi de kesilmiş yüzeye birkaç damla limon suyu eklemektir. Bunun nedeni, limonun asit yapısının elmanın kahverengileşmesinden sorumlu olan PPO enziminin etki ettiği ortamdaki asit miktarını artırması ve böylece enzimin aktivitesini azaltmasıdır.
Elma hangi aylarda kurutulur?
Kullanılan yönteme bağlı olarak elmalar farklı aylarda kurutulabilir. Fırında kurutma yöntemini seçerseniz hangi ay olduğu önemli değildir. Ancak elmaları güneşte kurutmak istiyorsanız Haziran, Temmuz ve Ağustos en ideal aylardır. Elmaları güneşte kurutmak için 4-5 gün güneşte bırakmanız gerekir.
Kurutulmuş elma nasıl saklanır?
Hava geçirmez kaplar: Kurutulmuş elmalarınızı hava geçirmez cam kaplarda veya fermuarlı poşetlerde saklamak onları nemden koruyacak ve bozulmalarını önleyecektir. Bu, kurutulmuş elmaları daha uzun süre taze tutacaktır. Serin ve kuru ortam: Kurutulmuş elmalar doğrudan güneş ışığından uzak, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
Kabuklu elma kurusu nasıl yapılır?
Elma dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 100 dereceye önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Yaklaşık 1,5-2 saat sonra kurutulmuş elma dilimlerini fırından çıkarın ve oda sıcaklığında tamamen soğumaya bırakın.
Elma kurusu bağırsak çalıştırır mı?
Tıpkı taze elma gibi bağırsakları çalıştırır, bağırsakları çalıştırır ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kurutulmuş elmaları komposto yaparak tüketebileceğiniz gibi avuç avuç da yiyebilirsiniz.
Elmayı kaynatıp suyunu içmek neye yarar?
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde güçlü antioksidan özelliği bulunan elma çayı, vücudun direncini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı korur. Hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevi görür. Elma çayı bağırsak sağlığını korur. İçerdiği bileşenler sayesinde bağırsak temizliğine etkili bir şekilde katkıda bulunur.
Elma kurusu güneste nasıl yapılır?
Elmaları yıkayın ve istediğiniz parçalara bölün. Çekirdeklerini bıçakla ayırın ve güneşli bir yerde kurumaya bırakın. Bunları ipe dizebilir veya bir tepsiye koyarak kurutabilirsiniz.
1 kg elmadan ne kadar elma kurusu çıkar?
Hazırlık aşamasından sonra kurutma işlemi sekiz saat sürdü. 1 kg taze elmadan ortalama 140-150 gram kurutulmuş elma elde ettik (çeşidine göre değişir).
Elma kaç saatte kurur?
Elma: Güneşte kurutulduğunda 3-7 gün, fırında kurutulduğunda 4-6 saat, kurutucuda kurutulduğunda 6-12 saat.
Kışlık elma nasıl saklanır evde?
Elmalar, birbirlerine temas etmeden serin ve kuru bir yerde saklandığında en iyi şekilde saklanır. Bu, elmaların ömrünü uzatacak ve tazeliğini koruyacaktır. Ayrıca, meyvelerin birbirine temas etmesini önlemek olası çürümeyi önleyecek ve meyvenin doğal lezzetini koruyacaktır.